Ruska Duma: U Ukrajini vlada epidemija nacionalizma

© Sputnik / Grigoriй Vasilenko / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska zastava u sali Vrhovne rade Ukrajine
Ukrajinska zastava u sali Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predloge iz Ukrajine o stvaranju mornaričke baze NATO-a u Azovskom moru ne treba uzimati za ozbiljno, jer su to posledice manifestacije epidemije nacionalizma, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Andrej Kozenko.

„Dok Ukrajina i dalje traži pomoć od Zapada, članicama NATO-a pomaže, koliko god to zvučalo paradoksalno — Rusija. Govorim o Italiji i situaciji sa virusom korona. Tamo već polako umesto zastava EU postavljaju ruske. U Ukrajini, nažalost, osim virusa koroa, vlada i epidemija nacionalizma. Uprkos tome što je Evropa prepoznala Rusiju kao mirotvorca, u susednoj zemlji nastavljaju sa podlim predlozima i optužbama Rusije za agresiju”, istakao je poslanik.

NATO brodovi u Crnom moru - Sputnik Srbija
Krim: NATO baza u Azovskom moru – najobičnija glupost

Prema njegovim rečima, NATO-u sada i nadalje neće biti do Ukrajine iz više razloga: od neslaganja u ideologiji do potrebe da prekinu sa finansiranjem zemlje u uslovima krize.

„Predlažem realniju peticiju kao podršku bazi Crnomorske flote Rusije kao jedinog garanta mira i stabilnosti u azovsko-crnomorskom basenu i za formiranje savezne države Ukrajine sa Rusijom i Belorusijom uz hitno održavanje referenduma u Ukrajini tim povodom i prevremenih izbora za sve organe vlasti. Krimljani imaju iskustvo u održavanju referenduma, pa mislim da je sprovođenje referenduma u Ukrajini — pitanje vremena”, naglasio je Kozenko.

Ranije se na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine pojavila peticija sa predlogom da se stvori mornarička baza za trajno razmeštanje flote NATO saveza na jugoistoku Ukrajine, u gradu Mariupolju u Donjeckoj oblasti. Motiv za stvaranje baze je, kako se tvrdi, „stalna pretnja i nekorektno ponašanje“ Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala