Predlozi Zaharove: Evo čime možete da se zabavite u doba karantina

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemaju svi mogućnost da ostanu kod kuće tokom „produženog vikenda“ najavljenog u Rusiji zbog pandemije virusa korona, treba iskoristiti tu priliku i vreme provesti na koristan način, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Takvu mogućnost nemaju svi, mnoge zadatke potrebno je lično rešiti, zbog čega veliki broj ljudi radi. Međutim, iskreno zavidujem onima kojima je pružena prilika da ostanu kod kuće ili budu u vikendici. To je sjajna mogućnost da se vreme iskoristi na pravi način“, poručila je Zaharova putem „Fejsbuka“.

Ona je priznala da, ukoliko bi joj se ukazala prilika, najpre bi se naspavala, zatim bi pročitala knjige o kojima „sanja da čita“, gledala bi filmove, šila, pripremila bi nešto „egzotično“, ili bi ispekla nešto ukusno, a možda bi i napravila eklere.

Portparolka je dodala i da bi pospremila vikendicu i kuću, oprala prozore i bavila se rasadom.

Neradna nedelja u Rusiji

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u cilju sprečavanja širenja infekcije virusa korona 25. marta potpisao odluku o uvođenju neradne nedelje od 30. marta do 3. aprila uz očuvanje plata zaposlenima.

Takođe je doneta odluka da se obustavi rad restorana, kafića i barova. Izuzetak su samo objekti koji se bave dostavom hrane. Privremeno se obustavljaju i posete parkovima.

Kako je saopštio gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin, potrebno je i da se privremeno prekine pružanje usluga koje zahtevaju prisustvo čoveka, kao na primer frizerski saloni. Izuzeci su samo medicinske, rehabilitacione usluge, usluge za brige o starijim ljudima itd. 

U svetu je do danas od koronavirusa obolelo 597.458 osoba, a preminulo je 27.370, saopštava sajt worldometers.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je registrovano 1264 slučaja koronavirusa. Ozdravilo je 49 osoba, a umrlo četvoro

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala