Telo legendarnog predsednika Real Madrida nije izgubljeno, porodica preuzela urnu

© Flickr / Freddy FamPanorama Madrida, Španija
Panorama Madrida, Španija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posmrtni ostaci nekadašnjeg predsednika madridskog Reala Lorenca Sansa, koji je u subotu preminuo od posledica virusa korona, predati su njegovoj porodici, potvrdio je sin Fernando.

Lorenco Sans preminuo je 21. marta od posledica Kovida-19, a urna sa njegovim pepelom predata je porodici, iako su pojedini tabloidi preneli da je telo nekadašnjeg predsednika Reala izgubljeno, preneo je RTS.

„Demantujem navodne izjave moje porodice koje su pogrešno interpretirane, a tiču se nedostatka informacija o posmrtnim ostacima mog oca. Radi se o osetljivim stvarima i molim vas da imate poštovanja. Molim za poštovanje, odgovornost i zdrav razum u ovim teškim trenucima u kojim svi patimo“, rekao je Lorencov sin Fernando za EFE, prenosi Mundo Deportivo.

Španija je poslednjih nedelja jedan od epicentara zaraze virusom korona – obolelo je više od 60.000 ljudi, dok je gotovo 5.000 osoba izgubilo život.

Povećani broj smrtnih slučajeva u Madridu napravio je kolaps na grobljima i krematorijumima u Madridu, što je prouzrokovalo da porodica Sansove posmrtne ostatke primi sa zakašnjenjem.

Ranije su pojedini španski mediji objavili da nije poznato gde se nalazi Sansovo telo zbog greške u evidenciji. Kako su pisali, kremacija, koja je bila zakazana za 24. mart morala je da bude otkazana zbog kolapsa  čitavog sistema čuvanja preminulih usled ogromnog broja umrlih od posledica virusa korona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala