Ljubav ne može da čeka: Venčanje uprkos pandemiji

CC0 / Pexels / Venčanje u vreme virusa korona
Venčanje u vreme virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pandemija novog virusa korona uticala je na odlaganje mnogih planiranih događaja, pa i na venčanja. Jedan par iz Zadra je, međutim, pokazao da ljubav ne može da čeka, pa su pronašli način da se venčaju ne kršeći zabranu okupljanja.

Ana Raonić (devojački Škoda), inženjer agroekonomije i njen suprug Dean, profesor matematike i fizike, venčali su se u potpuno praznom Zadru, prema ranije zakazanom datumu, a fotografije tog događaja postale su ubrzo viralne na društvenim mrežama.

Ljubav u doba korone

Oni su se venčali 21. marta, a 10 dana pre svadbe sve je još teklo prema planu.

A plan je bio:

Veseli gosti, roditelji, braća i sestra, mi spremni i u iščekivanju veselog pira. Venčanica je skrojena, kolači u procesu izrade, odelo na vešalici, cilinder spreman. Jedina neizvesnost je bila hoće li cvećarka moći da nabavi željeni đurđevak za svadbeni buket…", priseća se Dean.

Dalji tok događaja, kažu mladenci, znate otprilike i sami.

Pojava korona virusa u Evropi, alarmantno stanje u Italiji, restrikcije i kod nas. Zatvaranje u kuće, ograničavanje kretanja, sve se dogodilo dok smo shvatili šta se događa“, pričaju mladenci, a prenosi „Slobodna Dalmacija“.

Prvi šok dogodio se na petak 13.

„Simbolično ili ne, taj dan nas je poljuljao i stvorio neki nelagodan osećaj neizvesnosti. Situacija je bila sve ozbiljnija, zabrane sve veće, ali su nas u sredu pre venčanja zvali iz kancelarije matičara u Zadru i potvrdili da se venčanja neće odlagati, ali da će na snazi biti neki posebni uslovi“, kazali su oni.

Dan venčanja, 21. mart, bio je i Anin rođendan. Ona u šali otkriva da je umela da kaže da će rođendan proslaviti sa velikim brojem zvanica, a da će se „usput i udati“.

Umesto toga, na venčanje su otišli poštujući sve preporuke previđene za sprečavanje širenja virusa korona.

Nakon što su se prijavili dežurnim službama i policiji, samo sa roditeljima i kumovima, i to na propisanom odstojanju, u grupama po dvoje, otišli su do matičara.

Samom činu venčanja prisustvovali su, osim mladenaca, samo matičar i kumovi.

„Poslužilo nas je prekrasno vreme, pa smo odlučili to da iskoristimo. Kako je fotograf Antonio Miše bio uz nas prošetali smo se gradom i uradili nekoliko fotografija, nama za uspomenu“, rekla je Ana, napominjući da nije očekivala da će i fotografisanje biti pod nadzorom.

Skromno venčanje pamtiće celog života

Svoje skromno, malo venčanje, pamtiće celog života. Ana i Dean navode da su svesni da „prave proslave“ neće biti.

„Ukoliko i kada nam situacija dozvoli, obeležićemo naše venčanje u krugu nama najdražih ljudi“, dodali su.

Kako kažu, tužni su jer venčanju nisu prisustvovali njihovi roditelji.

„Definitivno je bilo neobično zbog zaštitnih mera odstojanja, maski i rukavica. Ali bilo je intimno, romantično i svečano. Svi naši su, naravno, hteli da se vesele sa nama, ali prihvatili su našu odluku. Svi su bili uz nas, makar na daljinu“, kazali su mladenci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala