Krim: NATO baza u Azovskom moru – najobičnija glupost

Pratite nas
Kopredsednik Skupštine slovenskih naroda Krima Roman Čegrinec smatra da su predlozi koji dolaze iz Ukrajine o stvaranju mornaričke baze NATO-a u Azovskom moru - najobičnija glupost.
 „Nakon šoka koji će svet pretrpeti zbog virusa korona, tema Ukrajine, koja već duže vreme ne zanima Zapad, biće 'zadnja rupa na svirali' “, komentariše Čegrinec i dodaje da neki pojedinci na glup način pokušavaju da podsete svet na Ukrajinu.

Ranije se na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine pojavila peticija sa predlogom da se stvori mornarička baza za trajno razmeštanje flote NATO saveza na jugoistoku Ukrajine, u gradu Mariupolju u Donjeckoj oblasti. Motiv za stvaranje baze je, kako se tvrdi, „stalna pretnja i nekorektno ponašanje“ Rusije.

Kako je primetio Čegrinec, sa istim takvim uspehom je moguće registrovati peticiju s predlogom da se na teritoriju Ukrajine prenese lansirna platforma SAD u Kejp Kanaveralu radi zaštite od pretnje kosmičke invazije. 

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine aktivno rade na usvajanju NATO standarda i da prva faza reforme vojske je završena, a dve nove vojne baze po standardima NATO-a biće podignute u Mariupolju i Severodonjecku, praktično na nekoliko kilometara od granice sa Rusijom i Donbasom.

Predsednik SAD Donald Tramp nedavno je potpisao odbrambeni budžet za 2020. godinu, u koji su uključena i sredstva za vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 300 miliona dolara. Najavio je da će deo tog novca biti iskorišćen za kupovinu ubojitog oružja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala