DF pozvao vlasti – prihvatite respiratore iz Srbije, ne igrajte se životima građana

© Sputnik / Aleksandar MilačićAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokratski front pozvao je crnogorske vlasti da prihvate respiratore koje Srbija želi da uruči Crnoj Gori uz poruku da niko nema prava da se igra životima građana.

Tih pet respiratora koje poklanja Srbija mogu da spasu 30 ili 40 ljudskih života, rekao je na konferendiji za novinare jedan lidera DF-a Andrija Mandić i pozvao ljude iz Vlade Crne Gore da se, kako je rekao, oslobode sujete i sitne zavisti i da u ovom teškom trenutku postupe kao odgovorni ljudi.

 „Ako smo odgovorni ljudi i radimo u interesu građana onda niko nema pravo da odbije ponuđene repiratore pod bilo kakvim izgovorom“, kazao je Mandić.

On je dodao da su u DF-u iznenađeni i time koliko su odlukom Vlade CG zaprepašćeni i  dobronamjerni ljudi u Crnoj Gori koji ne žele da se u bitku protiv virusa unosi bilo kakvo strančarenje i bilo kakva politikaj jer je, kako je ocijenio, Crna Gora strašno pogođena tim virusom i čak se nalazi u težoj situaciji nego što je Srbija.

„Ako uzmete u obzir da u Crnoj Gori živi 600 hiljada građana, a da je oboljelo 82 građanina, i da Srbija ima sedam miliona i da je oboljelo nešto više od 500 građana – upređujući te podatke možete da vidite koliko smo mi u težoj poziciji nego Srbija“.

„Mi danas imamo situaciju da svaki građanin traži, želi i očekuje pomoć, a da se oni koji su zaduženi da tu pomoć obezbijede ponašaju neodgovorno, neozbiljno i neljudski“, dodao je Mandić.  

On je postavio pitanje za koga rade crnogorske vlasti:

„Ovakvim ponašanjem se ispostavlja da rade za virus korona. Ako rade za građane Crne Gore, onda to moraju da pokazuju i da svjedoče na svakom mjestu. A oni su pokazali  da su saveznici virusa korona i da im interes građana nije na prvom mjestu“, poručio je on.

Presjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da Demokratski front ima potrebu da postavi pitanje pred crnogorskom javnošću u čije ime zapravo govori ministar poljoprivrede i potredsjednik Vlade Milutin Simović kada odbija respiratore iz Srbije - da li u ime građana Crne Gore ili predsjednika Mila Đukanovića.

„Simović je govorio isključivo u ime Đukanovića a ne u ime većine građana Crne Gore. Zato je potrebno da se hitno smijeni sa mjesta potpredsjednika Vlade i kriznog tima jer je ugrozio zdravlje građana Crne Gore“, kazao je Knežević.

Takođe, nije nam jasno, dodao je, koje su to profesionalne karakteristike Milutina Simovića koje ga kandiduju da bude koordinator nacionalnog tima za borbu sa virusom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala