Apel Srbiji iz Berana: Poklonite respiratore nama, ako ih crnogorska vlast neće

Pratite nas
Predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić apelovao je na Srbiju da toj crnogorskoj opštini pošalje respiratore koje je odbila Vlada Crne Gore.

„Donirajte sve respiratore koje su zdravstvo Crne Gore, odnosno funkcioneri Vlade odbili da prime kao donaciju Republike Srbije. Mi ćemo u daljoj komunikaciji sa zdravstvenim sistemom rasporediti svih pet respiratora“; naveo je Šćekić u poruci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prenose „Novosti“.

Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija
Crna Gora odbila respiratore iz Srbije

On je u poruci dodao da „virus ne bira ni naciju ni veru ni političku partiju“.

„Sada su najbitniji životi i zdravlje naših građana, i niko ne sme da se nadgornjava na teret građana i zdravstvenog sistema. Molim sve da svoje političke pobude ostave po strani. Zahvaljujem predsedniku Srbije i i želim da u ovoj situaciji što manje respiratora bude potrebno i Srbiji i Crnoj Gori, i da epidemija virusa korona prođe najblaže moguće“, kazao je Šćekić. 

Ambasada Srbije poslala vlasti Crne Gore notu da poklanja pet respiratora

Ambasada Srbije u Podgorici jutros je zvaničnim diplomatskim putem - notom, obavestila predsednika Crne Gore, predsednika Vlade Crne Gore, ministra spoljnih poslova, kao i nadležnu službu u Ministarstvu spoljnih poslova o odluci Srbije da pokloni pet respiratora Crnoj Gori, saopšteno je iz ambasade.

Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Zbog mržnje prema Srbiji ugrožavaju živote Građana Crne Gore

Ambasador Vladimir Božović je naveo da je odluka Srbije i predsednika Aleksandra Vučića došla, nakon izrečene i javno objavljene neistine da je Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore.

Kako je naveo, Srbija i srpski narod svedoče staru narodnu izreku „Na muci se poznaju junaci“ i potvrđuju sopstvenu moralnu snagu i veličinu.

„Srbija, koju kleveću, vređaju i napadaju kao nebrojeno puta kroz njenu slavnu istoriju, otvara svoje srce i bratski širi ruke. Nadam se da će ovaj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dve bratske i prijateljske zemlje“, naveo je Božović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala