U Rusiji napravljeni modeli novih respiratora

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaOdeljenje za reanimaciju u bolnici u Moskvi za pacijente zaražene virusom korona KOVID-19
Odeljenje za reanimaciju u bolnici u Moskvi za pacijente zaražene virusom korona KOVID-19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalna medicinsko-biološka agencija Rusije izradila je prototipove aparata za veštačku ventilaciju pluća (respiratore) koji će omogućiti istovremenu ventilaciju pluća više pacijenata, saopštila je direktorka agencije Veronika Skvorcova.

Prema njenim rečima, sistem se razlikuje od stranih analoga po tome što su napravljeni baktericidni filteri koji omogućavaju da pacijenti ne zaraze jedan drugog kada su istovremeno povezani na aparat.

„Već u ponedeljak počinjemo sa proizvodnjom, a u aprilu će biti razvijeno 80 hiljada kompleta“, precizirala je Skvorcova.

Ona je dodala da agencija trenutno ima sedam prototipova vakcine protiv virusa korona, međutim, prava vakcina spremna za upotrebu pojaviće se najranije za 11 meseci.

U Rusiji je do danas zabeleženo 1.036 slučajeva zaraze virusom korona KOVID-19, od čega 703 u Moskvi. Ozdravilo je 45 osoba, a četvoro je umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala