U Moskvi otvorena najveća klinika za borbu protiv virusa korona u Rusiji

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaBolnica "Filatov" u Moskvi u kojoj se otvorena najveća klinika za lečenje obolelih od virusa korona
Bolnica Filatov u Moskvi u kojoj se otvorena najveća klinika za lečenje obolelih od virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin otvorio je novi stacionar za virus korona u gradskoj kliničkoj bolnici „Filatov“.

Bolnica je u potpunosti preuređena za lečenje ljudi koji su se zarazili novim virusom korona KOVID-19, a u slučaju potrebe, u klinici se mogu hospitalizovati i trudnice.

„U Moskvi se nastavlja nabavka kreveta za borbu protiv virusa korona. Danas otvaramo najveću kliniku za borbu protiv virusa korona, koja će imati 1,3 hiljade ležajeva. To je najveća bolnica u zemlji u kojoj će raditi 2,7 hiljada ljudi“, rekao je Sobjanjin.

​On je precizirao da se trenutno radi na pripremi gradske bolničke mreže za izazove koje bi mogla da postavi situacija sa novom epidemijom.

Glavni lekar bolnice Valerij Večorko precizirao da je formirana služba za dezinfekciju, koja će neprestano voditi računa o higijeni hodnika i odeljenja, kao i da u bolnici već postoje lekovi i preparati.

Tri zgrade bolnice u Moskvi redizajnirane su i pripremljene za prijem pacijenata sa virusom korona. Klinika je u potpunosti opremljena i ima sve potrebno za pomoć pacijentima koji su oboleli ili za koje se sumnja da su inficirani. Sve u svemu, medicinska ustanova projektovana je za više od 1,3 hiljade kreveta, uključujući porodilište sa 170 kreveta i odeljenje intenzivne nege sa 111 kreveta sa mogućnošću proširenja na 180 kreveta. Klinika je opremljena najsavremenijom opremom za borbu protiv komplikacija od infekcije virusom korona: 146 respiratora i dva ECMO uređaja.

U Rusiji je do danas zabeleženo 1.036 slučajeva infekcije virusom korona, od čega 703 u Moskvi. Ozdravilo je 45 osoba, a tri su umrle.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prema najnovijim podacima u sveta je zaraženo više od 566 hiljada ljudi, od kojih je više od 25 hiljada umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala