Smehom protiv korone  

Pratite nas
Možemo li smehom protiv korone? Da, uveravaju nas gosti „Orbite kulture“, predstavnici aforističarsko-satiričarske družine, srpske supersile koja decenijama razara smehom i dobrim duhom.
Smehom protiv korone

Šta su pisali ovih dana na aktuelenu svetsku temu – pandemiju virusa korona, šta su novo saznali o svojim ukućanima na koje su danima upućeni,  kako se pravi dobar štos u izolaciji, ko i šta postaje predmet aforizma – saznajemo iz prve ruke od Aleksandra Čotrića i „ježevca“ u izolaciji – Radivoja Laleta Bojičića.

Književnik Zoran Živković, čije je priče „Voz“ i „Budilnik na stočiću“ ovih dana reprizno emitovao britanski Bi-Bi-Si, objašnjava za Sputnjik po čemu je vreme pandemije jedinstveno, kako izgleda družiti se mesecima sa romanom „Zli dusi“ što je rezultiralo obimnom studijom o, kako kaže, najljubavnijem romanu Dostojevskog, i da li je teže biti „Pisac u najam“ kako  glasi jedan njegov naslov ili biti pisac u izolaciji.

O veličanstvenoj i dirljivoj potvrdi da je muzika lekovita i da može puno dobroga da učini ljudima, da ih ohrabri, poveže, učini da se ne osećaju sami i usamljeni – a upravo to nam govore slike iz italijanskih gradova i sa njihovih raspevanih terasa – o svemu tome što smo o muzici znali ali i novim potvrdama njene izuzetnosti među umetnostima razgovaramo sa dirigentom Dejanom Savićem.

Naš gost je i Goran Milašinović, pisac i lekar, autor jedinstevenog nagrađivanog romana „Slučaj Vinča“, napisanog u slavu jedinstvene nesebičnosti i ljudskosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala