Ruski tim za borbu protiv virusa korona stigao u Bergamo /video/

© Sputnik / ScreenshotKonvoj medicinskih stručnjaka i specijalista ruskog Ministarstva odbrane stigao je danas u Bergamo
Konvoj medicinskih stručnjaka i specijalista ruskog Ministarstva odbrane stigao je danas u Bergamo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konvoj medicinskih stručnjaka i specijalista Ministarstva odbrane Rusije stigao je u četvrtak u Bergamo kako bi pomogao lokalnim vlastima u rešavanju pandemije virusa kovid-19.

Ruski tim za borbu protiv virusa korona u sredu je napustio italijansku bazu vazduhoplovnih snaga Pratika di Mare. Petnaest aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta. Italija je od izbijanja virusa kovid-19 najugroženija zemlja u Evropi. 

Odmah po dolasku, Rusi su zajedno sa italijanskim stručnjacima pregledali medicinsku ustanovu za starije osobe u Bergamu.

„Sproveli smo epidemiološko istraživanje i definisali količinu posla. Sutra ćemo započeti antiepidemijske akcije radi zaštite ovog objekta“, rekao je potpukovnik Aleksandar Jumanov.

Šef naučno-istraživačkog centra ruske vojske Jegor Bogomolov rekao je da je ruski tim „definisao potrebnu količinu mera za dezinfekciju, analizu i ograničenja ovde, u prostorijama smeštaja“.

„Zadatak je jasan i mi smo spremni da ga ispunimo“, naglasio je Bogomolov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala