Ralf Loren u korak sa Gučijem i Armanijem: Počinjemo proizvodnju maski i mantila

CC0 / Unsplash / Medicinska maska i natpis „Bez panike“
Medicinska maska i natpis „Bez panike“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Ralf Loren Korporacija“ počeće da proizvodi medicinske maske i mantile za jednokratnu upotrebu u cilju podrške protiv virusa korona u SAD-u, a takođe će izdvojiti i 10 miliona dolara u tu svrhu, navodi se u saopštenju te modne kuće.

Novac će, između ostalog, biti namenjen za stipendije studentima na koledžima „Ralf Loren“, podršku modnoj industriji u SAD-u i fondu Svetske zdravstvene organizacije za borbu protiv virusa korona.

U planu je da u prvoj turi kompanija proizvede, u saradnji sa drugim američkim partnerima, 25.000 maski i mantila.

U četvrtak je objavljeno da će modna kuća „Armani“ takođe početi da šije ogrtače za jednokratnu upotrebu, koji su potrebni lekarima izloženim riziku.

Ranije je saopšteno da će dizajnerske modne kuće „Guči“, „Iv Sen Loran“ i „Balensijaga“ opremiti medicinske ustanove sa nekoliko miliona medicinskih maski u okviru povećanja borbe protiv širenja novog virusa.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prema najnovijim podacima u svetu je do danas od virusa korona obolelo više 532.926 ljudi, dok je više od 24.000 osoba preminulo. Oporavilo se preko 124.000 ljudi.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala