Priča o tunelima: Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije

Pratite nas
Teslin naučni centar sa Long Ajlenda saopštio je danas da će tokom epidemije virusa korona, kada je ljudima širom sveta preporučeno da ostanu u domovima, poštovaocima Teslinog dela ponuditi bogat virtualni program kroz koji će moći da otkriju i najveće misterije te Tesline poslednje laboratorije – Vordenklif.
Sijalica gori u Teslinoj ruci - Sputnik Srbija
Tesla je govorio: Pričam sa munjama na maternjem jeziku

Direktor centra Mark Alesi u saopštenju koje dostavljenom Tanjugu navodi je da je laboratorija za Tesline „sledbenike“ svih uzrasta priredila podkast „Tesla univajred“, u čijoj prvoj epizodi je priča o misterioznim tunelima – da li ih je Tesla izgradio ispod Vordenklif laboratorije i da li tuneli uopšte oni postoje.

Svi zainteresovani će moći da učestvuju i u velikoj debati u kojoj će sa Alesijem razgovarati i autor bestselera „Čarobnjak: Život i vreme Nikole Tesle“, univerzitetski profesor Mark Sajfer, koji je ceo život posvetio delu i životu velikog naučnika o čijem radu je odbranio i doktorat.

„Čarobnjak“ je najpotpunija biografija Nikole Tesle, koja sadrži detaljne pojedinosti iz njegovog života, pa tako i one poznate tek malom broju njegovih najbližih prijatelja i saradnika.

Prazdnovanie юbileя Nikolы Teslы v Moskve - Sputnik Srbija
Tesla: Zemlja nije planeta, a zvezde su prikačene na svodu

„Tesla stim“ će omogućiti i najmlađima da se upoznaju sa delom jednog od najvećih svetskih umova.

Poštovaocima Teslinog dela, ali i globalnoj zajednici, u vremenu kada je svima preporučeno da ostaju kod kuće, na raspolaganju će, kako Alesi navodi, biti i virtuelni resursi centra, pomoću kojih će otkriti i brojne interaktivne programe, 3D eksponate i izlete...

U narednih nekoliko nedelja svi sadržaji koje centar nudi biće dostupni besplatno.

Misija centra je da na mestu jedine preostale Tesline laboratorije na svetu podigne veliki globalni centar koji će sačuvati, obnoviti i unaprediti Teslinu zaostavštinu, edukacijom i inovacijama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala