Rusija: Počela proizvodnja novih testova na virus korona, dnevno 10.000

© AP Photo / Wang ShenRadnici u zaštitnim odelima dezinfikuju platformu železničke stanice u Jičangu u kineskoj provinciji Hubej. Kina je ponovo otvorila neke železničke i autobuske stanice nakon ukidanja karantina u provinciji Hubej
Radnici u zaštitnim odelima dezinfikuju platformu železničke stanice u Jičangu u kineskoj provinciji Hubej. Kina je ponovo otvorila neke železničke i autobuske stanice nakon ukidanja karantina u provinciji Hubej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi test-sistem za dijagnostifikovanje virusa korona već je počeo da se proizvodi u Rusiji i svakodnevno će biti izrađeno minimum 10.000 testova, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.

„Centar za strateško planiranje i upravljanje medicinsko-biološkim rizicima po zdravlje Ministarstva zdravlja Rusije pustio je u serijsku proizvodnju novi tip test-sistema za utvrđivanje virusa korona“, navodi se u saopštenju.

Nove testove karakteriše visok stepen osetljivosti.

Kako navode u saopštenju Ministarstvu zdravlja, svaki dan će se proizvoditi 10.000 testova a kasnije će se ići i do cifre od 50.000 testova dnevno.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala