Krim poziva Zapad: Moramo biti ujedinjeni, ukinite sankcije Rusiji

© Sputnik / Artem Kreminskiй / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državnog saveta Republike Krim u Simferopolju
Zgrada Državnog saveta Republike Krim u Simferopolju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sankciona politika zapadnih zemalja u pogledu Rusije je pokazala svoju defektnost, u teškim vremenima za ceo svet je važna solidarnost zbog čega sankcije treba što pre ukinuti, izjavio je šef komiteta za međunarodne poslove Skupštine Krima Jurij Gempelj.
„U uslovima opšte opasnosti zbog širenja virusa korona međunarodni odnosi će se menjati. Prvo što treba da učiniti zapadne zemlje je da priznaju defektnost politike sankcija. U teškim vremenima za ceo svet je neizmerno važna solidarnost zbog čega sankcije treba što pre ukinuti, kako bi se efikasno i zajedničkim snagama suzbijale nove pretnje povezane sa širenjem zaraze“, rekao je Gempelj.

Prema njegovim rečima, pogrešnu politiku sankcija već je primetila Nemačka i Italija.

„Nemci i Italijani su već prepoznali potrebu da se ojača saradnja s Rusijom. Italija, koja se našla u izuzetno teškoj situaciji zbog korone, nije dobila pomoć od Evropske unije i Amerike, koje se ne uzbuđuju zbog tuđih problema, već upravo od Rusije“, istakao je on.

Inicijative za ukidanje sankcija Rusiji

Nedavno se asocijacija italijanskih advokata založila protiv proširenja i produžetka antiruskih sankcija u svetlu pogoršanja situacije vezane za pandemiju. 

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva ne računa na to da će joj biti ukinute sankcije u zamenu za to što je ukazala pomoć Italiji u borbi protiv pandemije koronavirusa i da to bi bilo apsurdno.

Ranije je šef partije „Alternativa za Nemačku“ i poslanik Bundestaga Robi Šlund nazvao antiruske restriktivne mere apsurdnim i izjavio da ih treba hitno ukinuti.

Povodom njegove izjave oglasio se poslanik Državne dume Ruslan Balbek, koji je ocenio izjavu nemačkog poslanika o ukidanju sankcijama Rusiji kao manifestaciju zdravog razuma i istakao da se u svetlu globalne pretnje izazvane pandemijom virusa korona jasno vidi da evroatlantska solidarnost ne postoji.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona kovid-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala