Francuski list: Rusija uprkos sankcijama gasi svetski požar

© Foto : The Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografija"Iz Rusije s ljubavlju" nalepnica na vozilu Ministarstva odbrane Rusije koje vozi pomoć koju je Rusija poslala Italiji za borbu protiv virusa korona KOVID-19
Iz Rusije s ljubavlju nalepnica na vozilu Ministarstva odbrane Rusije koje vozi pomoć koju je Rusija poslala Italiji za borbu protiv virusa korona KOVID-19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski list „Agoravoks“ nazvao je članke u kojima se Rusija kritikuje zbog pomoći Italiji ─ agresivnim napadima dezinformacione mašine.
„Francuska se povija pod težinom virusa kovid-19, ali mediji koje finansira država i dalje vode informativni rat protiv Rusije, koja, uprkos sankcijama Evropske unije i NATO-a, i dalje gasi svetski požar, štiti svet i pomaže narodima da opstanu“, navodi se u članku.

Istovremeno, list objašnjava da je demonstrativnost ruske pomoći, o kojoj pišu mediji, uzrokovana smetenošću Evropske unije zbog pretnje od pandemije.

„Agoravoks“ u zaključku navodi komentare francuskih čitalaca koji su pohvalili postupke Rusije i sada i sami čekaju pomoć: „Vi ih ne volite, a oni su humaniji od vaših saveznika koji vam pomažu samo kad im platite“; „Hvala Rusima, oni zaslužuju ogromno poštovanje“; „Evropskim zemljama pomažu Rusi“; „Sramote me je što sam Francuz“; „Sramota za EU koja dozvoljava da Italija strada“; „Dobro je što postoje Rusi“; „Čekamo vas u Francuskoj!“.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prema najnovijim podacima u svetu je zaraženo više od 559.000 ljudi, od kojih je više od 25.000 umrlo.

Rusija je u Italiju poslala velike količine pomoći, a ruska administracija navela je da za tu pomoć ne traži ništa zauzvrat, pa ni ukidanje sankcija koje su zemlje EU uvele.

U Italiji je od početka pandemije zabeleženo više od 80.000 zaraženih novim virusom korona kovid-19, od kojih je 8.215 umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala