Đoković donira milion evra za respiratore /video/

© AP Photo / Claude ParisJelena i Novak Đoković na dodeli nagrade „Laureus“ u Monaku
Jelena i Novak Đoković na dodeli nagrade „Laureus“ u Monaku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je Srbiji milion evra za respiratore, koji su potrebni u borbi protiv virusa korona.

Respiratori će biti nabavljeni direktno od proizvođača iz Kine, a u toku su i pregovori o respiratorima iz Nemačke, rekao je naš najbolji teniser.

Novak i Jelena Đoković novinarima su se obratili iz Marbelja, putem video-konferencije.

„Doniraćemo kroz Fondaciju Novak Đoković milion evra za kupovinu respiratora, moj tim će sve nadgledati i maksimalno kontrolisati da nema propusta. Time želimo da pružimo doprinos i pomognemo našem narodu i našoj državi u ovim izazovnim vremenima“, rekao je Đoković.

Novak je uputio veliku zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju koji se bore za zdravlje ljudi. Istakao je da je situacija veoma ozbiljna i da se menja iz dana u dan. 

„Nažalost, broj zaraženih raste. Jelena i ja, moja fondacija, odlučili smo da ovih nedelja prikupimo što više relevantnih informacija kako bismo ustanovili kako najbolje da doniramo svoje resurse ― znanje, vreme, novac ― kako da to utiče na najveći broj ljudi širom Srbije“, rekao je Đoković i zahvalio svima koji su mu svojim savetima i informacijama pomogli da donese odluku.

Novak je iskoristio priliku da zahvali i Kini na nesebičnoj pomoći koju nam pruža, ne samo sredstvima, već i ljudstvom, a prijateljstvo sa Kinom je opisao kao „istorijsko“.

„Hvala im od sveg srca“, zaključio je Đoković.

© Sputnik / screenshotNovak i Jelena Đoković tokom video-konferencije sa novinarima
Đoković donira milion evra za respiratore /video/ - Sputnik Srbija
Novak i Jelena Đoković tokom video-konferencije sa novinarima

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala