Sedam žrtava virusa korona u Srbiji: Ukupno 457 zaraženih

© Sputnik / Dejan SimićKliničko-bolnički centar dr Dragiša Mišović
Kliničko-bolnički centar dr Dragiša Mišović - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji je preminula još jedna osoba zaražena virusom korona, čime se broj preminulih popeo na sedam.

Preminula je žena od 48 godina koja je bila smeštena u Kliničko bolničkom centru „Dragiša Mišović“, saopštila je na konferenciji za novinare Verica jovanović iz Insituta za javno zdravlje „Batut“.

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Kovid-19.

„Danas je težak dan, zabeležena su tri smrtna ishoda“, rekla je Jovanović.

Ona je saopštila i da je u Srbiji registrovano 73 novoobolelih, od kojih je 47 hospitalizovano.

Ukupan broj registrovanih zaraženih osoba u Srbiji sada je 457.

Potrebna gvozdena disciplina

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da će kraj ove nedelje i sledeća sedmica biti izuzetno teške i da se očekuje porast broja umrlih i zaraženih.

„Potrebno je imati gvozdenu disciplinu“, rekao je Tiodorović

On je kazao da ovog trenutka nije potreban totalni karantin gradova, ali da ako svi ne shvate situaciju ozbiljno i ne budemo odgovorni, doći ćemo do toga.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da će deca koja zahtevaju lečenje biti smeštena na pedijatrijskom delu u KBC „Dragiša Mišović“

“Zdravstveni sistem je od početka predvideo gde će biti smeštena deca koja imaju infekciju, koja zahtevaju lečenje, a to su pedijatrijski kapaciteti bolnice Dragiša Mišović”, rekao je Stevanović.

On je naveo da uvek postoje izuzeci, da su kompletne porodice inficirane, te da će se, ako niko od članova ne zahteva posebno lečenje praviti izuzeci, kako bi se porodici omogućila modifikacija smeštaja u adekvatnim uslovima, kako bi ostali zajedno.

Verica Jovanović je ponovila stavove stručnjaka da je preventiva najvažnija u zaustavljanju daljeg širenja korona virusa.

Kazala je da je situacija teška i u drugim zemljama i da država može samo uz podršku građana i poštovanje svih mera da suzbije virus.

„Molim vas za pomoć, poštujte sve preporuke zdravstvenog sektora, a pre svega držitte distancu, kako među svojima najbližima, tako i u radnom okruženju“, rekla je Jovanović.

Ona je apelovala na sve građane, a posebno na penzionere, da ne izlaze na ulicu i da poštuju mere valde kako ne bi doveli svoje i tuđe živote u rizik.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala