Stigao još jedan avion sa medicinskom pomoći i opremom iz Kine

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICNajveći srpski avion erbas A330 Nikola Tesla doleteo iz Kine sa humanitarnom pomoću.
Najveći srpski avion erbas A330 Nikola Tesla doleteo iz Kine sa humanitarnom pomoću. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Još jedan avion sa medicinskom pomoći i opremom iz Kine za Srbiju u borbi protiv virusa korona sleteo je na beogradski aerodrom.

Avion je dočekala premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je istakla da se večeras šalje poruka solidarnosti i zajedništva.

„Ako mogu da kažem da postoji jedna poruka koju šaljemo večeras, to je poruka solidarnosti i zajedništva. Ovo je prelep primer kako svet postaje jedno u teškim vremenima”, rekla je Brnabićeva.

Opremu su na aerodromu dočekali i ambasadorka Kine Čen Bo, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, stalna predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap, kao i predstavnik kompanije HBIS.

Avion je dovezao medicinsku opremu, kliničke i transportne respiratore, zaštitnu opremu, maske, kao i testove za kovid-19.

Deo opreme kupila je Srbija, a deo su donirale Kina i kineske privatne kompanije, preneo je Tanjug.

Solidarnost je snaga

Dopremanje opreme iz Kine u Srbiju, uz pomoć Evropske unije i UNDP, dobar je pokazatelj solidarnosti čovečanstva, kada Srbija, Kine, EU i UN zajedno rade i bore se zajedno protiv virusa korona, izjavila je ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Budući da je među kineskim kompanijama koje su donirale medicinsku pomoć Srbiji, i HBIS, koja je preuzela smederevsku Železaru, Čen je ponovila da je upravo Železara simbol čeličnog prijateljstva dve zemlje.

„Danas HBIS donira Vladi Srbije medicinski materijal i opremu, koji su najpotrebniji u borbi protiv virusa. Oni na ovaj način pokazuju svoju odgovornost prema srpskom društvu, u kojem rade i žive”, rekla je Čen.

Ona je dodala da je veoma raduje što se sve više ljudi slaže da je solidarnost najvažnija u borbi protiv kovida-19.

„Solidarnost je snaga“, zaključila je ambasadorka Kine.

Medicinska oprema i pomoć dopremljena je iz Kine, a troškove prevoza snosi EU, dok je u organizaciji pomogao Razvojni program UNDP.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala