Prvi put u istoriji: Od sutra gledajte onlajn zlatni fond „Boljšoj“ teatra

© Olivera IkodinovićBoljšoj teatar
Boljšoj teatar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski državni akademski „Boljšoj teatar“ će na dan Svetskog dana pozorišta (27. marta) prvi put od svog postojanja na „Jutjubu“ onlajn predstaviti snimke svojih ranijih predstava iz „zlatnog fonda“, saopštila je pres-služba „Boljšoj teatra“.

Ova nova forma komunikacije sa gledaocima će početi legendarnim baletom „Labudovo jezero“, a predstave će se emitovati na zvaničnom kanalu „Boljšoj teatra“ na „Jutjubu“ bez geografskih ograničenja.

„Da bismo uspeli u ovoj zamisli, trebalo je mnogo truda. Nadamo se da će ovaj naš korak ljudima doneti dobro raspoloženje ili bar doprineti mentalnom zdravlju svih koji vole umetnost 'Boljšoj teatra'“, navodi se u saopštenju teatra i izjava generalnog direktora Vladimira Urina.

U periodu od 27. marta do 10. aprila biće emitovano šest predstava, uključujući opere „Carska nevesta“ i „Boris Godunov“, kao i balete „Uspavana lepotica“, „Marko Spada“, „Krcko oraščić“ i „Labudovo jezero“.

Za one koji ne uspeju da odgledaju predstave u realnom vremenu, snimci će biti dostupni još 24 sata nakon emitovanja.

© CINEPLEXX SRB D.O.OBaletska predstava "Krcko Oraščić" u izvedbi Boljšog teatra iz Moskve
Prvi put u istoriji: Od sutra gledajte onlajn zlatni fond „Boljšoj“ teatra - Sputnik Srbija
Baletska predstava "Krcko Oraščić" u izvedbi Boljšog teatra iz Moskve

Predstave će biti prikazane u formatu „Premijera“ u skladu s pozorišnom objavom, i, kao što je to uobičajeno u samom pozorištu, počinjaće u 19 časova po moskovskom vremenu (17 časova po srednjoevropskom vremenu).

Da bi se na vreme dobio podsetnik od „Jutjuba“, potrebno je pretplatiti se na kanal „Boljšoj teatra“.

Pored toga, za svako emitovanje će biti mogući komentari uživo, a pre „Labudovog jezera“, gledaoci mogu ranije da se okupe i u direktnom prenosu porazgovaraju o predstojećoj predstavi s umetnicima „Boljšoj teatra“ – prvakom Denisom Rodkinom i vodećim baletskim solistom Igorem Cvirkom.

 „Boljšoj teatar“ je zahvalio kompanijama „Parhe Live HD“, „Mezzo“ i „Google“ za priliku da nastavi rad u digitalnom prostoru.

Hram opere i baleta

„Boljšoj teatar“ je jedan od glavnih simbola Rusije i ruske kulture, koji postoji već skoro dva i po veka. Nazivaju ga hramom opere i baleta.

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaSvetlosni šou na zgradi Boljšoj teatra na festivalu Krug svetlosti u Moskvi
Prvi put u istoriji: Od sutra gledajte onlajn zlatni fond „Boljšoj“ teatra - Sputnik Srbija
Svetlosni šou na zgradi Boljšoj teatra na festivalu Krug svetlosti u Moskvi

Nakon poslednje rekonstrukcije, koja je trajala šest godina — do oktobra 2011, ovaj teatar je ponovo zasijao u punom sjaju. Vraćen mu je „duh imperatorskog teatra“: obnovljeni su carski simboli, a istovremeno je pojačan i najsavremenijom tehničkom opremom.

Površina „Boljšoj teatra“ je povećana dva puta. Sada teatar ima 15 spratova — pet ispod zemlje i 10 iznad zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala