Moskovske vlasti: Produžetak neradnih dana zavisi od razvoja situacije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaStrani turisti nose maske u parku u Moskvi
Strani turisti nose maske u parku u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovske vlasti će krajem sledeće nedelje odlučiti da li će produžiti neradne dane uvedene zbog situacije s virusom korona, saopštila je zamenica gradonačelnika Moskve Anastasija Rakova.
„Sve trenutne odluke se odnose na nedelju dana. Krajem sledeće nedelje u zavisnosti od razvoja situacije s KOVID-19 biće preduzete adekvatne mere“, istakla je Rakova za televizijski kanala „Rosija 1“.

Pored ovoga, kako se navodi u današnjem saopštenju ruske Vlade, „Rostrud“ bi trebalo da osigura da poslodavci poštuju predviđene neradne dane od 30. marta do 3. aprila, uzimajući u obzir preporuke, kao i da o tome izveste vladu Ruske Federacije do 6. aprila 2020. godine.

Kako je ranije danas izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, Rusija može pobediti epidemiju virusa korone za manje od tri meseca.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u cilju sprečavanja širenja infekcije virusa korona 25. marta potpisao odluku o uvođenju neradne nedelje od 30. marta do 3. aprila uz očuvanje plata zaposlenima.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je registrovano 840 slučaja koronavirusa u 56 regiona, od čega je ozdravilo 38 ljudi. Samo za poslednjih 24 časa zaražene su 182 osobe.

Zbog porasta broja zaraženih, posebno u Moskvi (do sada inficirano 546 lica), ruska prestonica je uvela dodatne zabrane za narednu nedelju.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala