Kosačov: Optužbe protiv Madura dokaz da Amerika ima preča posla od globalnih problema

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski političar Konstantin Kosačov
Ruski političar Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Apsurdna optužba Sjedinjenih Američkih Država protiv rukovodstva VenecuEle za trgovinu drogom ponovo je pokazala da ih ne zanimaju globalni problemi čovečanstva, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Kosačov je istakao da je Vašington ovim potezom, kao i time što je proširio spisak sankcija Iranu, još jednom demonstrirao da se SAD nalaze van svetskih događaja i da ih globalne pretnje ne mogu odvratiti od njihovih lokalnih ciljeva.

„Ovi potezi Vašingtona odvijaju se istovremeno s naporima lidera ’velike dvadesetorice’ (G20) i razmatranjima ekstremnih mera u borbi protiv pandemije koja je pogubna po ceo svet, uključujući predlog predsednika Rusije Vladimira Putina za stvaranje zelenih koridora, oslobođenih od sankcija i trgovinskih ratova, kao i predlog za uvođenje moratorijuma na ograničenje robe i transakcija“, naglasio je Kosačov.

On je dodao da, umesto da zahvaljujući svom ogromnom ekonomskom i političkom potencijalu Amerika bude deo rešenja svetskih problema, ona se uporno pretvara u deo tih problema, pa čak i u njihov katalizator.

Sa ocenama Kosačova da je aktuelna američka optužba protiv vlasti Venecuele apsurdna, saglasan je i predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki.

Po njegovom mišljenju, američke optužbe su još jedan pokušaj mešanja SAD u pitanja jedne suverene države, ali ovoga puta pomoću „eksteritorijalnog pravosuđa“.

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Venecuele Nikolas Maduro
Kosačov: Optužbe protiv Madura dokaz da Amerika ima preča posla od globalnih problema - Sputnik Srbija
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro

Slucki je istakao i da se istovremeno postavlja i pitanje postojanja dokaza, koje Vašington verovatno namerava da kupi, s obzirom na ponuđenu nagradu „za glave“ venecuelanskog rukovodstva.

Podsetimo, američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je danas da su američke vlasti podigle optužnicu protiv predsednika Venecuele i rukovodstva te zemlje, ponudivši za informacije o Maduru 15 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala