Iz SZO poručuju: Ugledajte se na Rusiju, Putinov govor treba da čuje ceo svet

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Svetska zdravstvena organizacija
 Svetska zdravstvena organizacija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svim državama bi bilo korisno da obrate pažnju na mere borbe protiv koronavirusa koje je predložio ruski predsednik Vladimir Putin tokom obraćanja stanovnicima Rusije, izjavila je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Rusiji Melita Vujnovič.

„Juče sam htela da kažem: 'Hajde da zamolimo Vladimira Putina da održi govor u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji pred svim državama'“, izjavila je Vujnovič.

Prema njenim rečima, Svetska zdravstvena organizacija dugi niz godina upozorava da se protiv bolesti velikih razmera ne treba boriti samo medicinom, nego i preko socijalno-ekonomske sfere, što je i pokazao ruski lider u svom obraćanju.

„On je potpuno demonstrirao takvu politiku“, istakla je predstavnica SZO u Rusiji i dodala da je odmah o tome obavestila regionalnog direktora SZO i generalnog direktora.

Prema njenim rečima, svi su oduševljeni Putinovim govorom.

Ona je dodala da će rusko iskustvo u borbi protiv virusa korona pomoći da se izvuku značajne lekcije za budućnost, visoko ocenjujući mere koje Rusija preduzima u borbi protiv pandemije.

„Mere koje Rusija preduzima su od prvog dana od kada se vrius pojavio u Kini – izuzetne, jer nije reč o jednoj meri, nego o celom kompleksu“, zaključila je Vujnovič.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala