Epidemiolog: Biće sve teže, ova i sledeća nedelja ključne za Srbiju

CC0 / Piksabej / Kovid-19 ilustracija
Kovid-19 ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ova i sledeća nedelja biće veoma teške sa znatno većim brojem obolelih i većim brojem umrlih, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović i naglasio da je potrebna gvozdena disciplina i poštovanje svih propisanih mera.

Tiodorović je na konferenciji za novinare rekao da svi moraju da se ponašaju izuzetno odgovorno, ne zbog toga što će samo preneti virus na starije već i što svako može da oboli.

On je pozvao radno aktivno stanovništvo na odgovornost i da se na radnom mestu pridržavaju mera zaštite i održavaju ličnu higijenu kako ne bi ugrozili sebe i druge.

„Ako se budemo pridržavali svega, očekujem da ćemo uspeti da što više spustimo eksponencijalnu krivu i razvučemo distribuciju obolelih, a da oko Uskrsa imamo pik, što je moguće s obzirom na broj građana koji je došao iz inostranstva“, rekao je Tiodorović na konferenciji za novinare o situaciji sa korona virusom.

On je naglasio da građana koji su se vratili iz inostranstva u Srbiju moraju da poštuju procedure i da budu u karantinu.

„U ovom trenutku nam je potrebna gvozdena disciplina da bismo izdržali do kraja aprila ili početka maja kada, nadamo se, virus neće izdržati zbog toplog vremena i visokog ultravioletnog zračenja“, rekao je Tiodorović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala