Ekskluzivni i potresni snimci — Italijanski lekar poručio: Najopasnije je napolju /video/

© REUTERS / Flavio Lo ScalzoPregled pacijenta u bolnici u Italiji
Pregled pacijenta u bolnici u Italiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ovako izgleda odeljenje intenzivne nege bolnice „San Đerardo“ iz Monce, gde se medicinsko osoblje nalazi na prvoj liniji borbe protiv korona virusa u Lombardiji.

Snimci iz jedne od najopremljenijih javnih bolnica u regiji Lombardija za borbu protiv epidemije korona virusa prikazuju odeljenja u kojima se leče najteži slučajevi. Doktor Đuzepe Foti objasnio je da je intenzivna nega prvobitno raspolagala sa 25 kreveta, ali taj se broj značajno povećao, na gotovo 100, kako bi mogli da se nosi sa pandemijom.

Uprkos situaciji u bolnici, Foti je rekao da „ovo nije najopasnije mesto, najopasnije mesto je napolju“.

Lekar je naveo da imaju i jednog starijeg pacijenta u bolnici koji je zaražen virusom i koji pokazuje znakove poboljšanja. Govoreći o hospitalizovanom muškarcu, Foti je objasnio da je pacijent imao krvarenje u glavi, osim što je pozitivan na koronu.

Lekar je dodao da „mnogi pacijenti koji su imali i druga oboljenja ili srčani udar, imaju i virus korona“.

„Nije potpuno budan, ali siguran sam da će se potpuno probuditi u sledeća dva dana“, prokomentarisao je, pre nego što je naglasio važnost smeštanja potencijalno obolelih od korona virusa u zasebnu jedinicu intenzivne nege kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Sa 74.386 zaraženih ljudi i 7.503 smrtna slučaja, Italija je virusom najteže pogođena evropska država.

U svetu je zaraženo 450.000 slučajeva od početka izbijanja epidemija, a preko 20.000 smrtnih slučajeva je bilo do srede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala