Virus korona na meniju: Kuvari, poslastičari i barmeni originalnošću protiv pandemije

Pratite nas
U borbi protiv straha i panike izazvanih pandemijom virusa korona, maštoviti kuvari, poslastičari i barmeni u ponudu su uvrstili različite tematske proizvode.

Pogledajte kako virusu korona originalnošću prkose ugostitelji iz različitih delova sveta.

© AFP 2023 / Damien MeyerFrancuski konditor Žan-Fransoa Pre napravio je čokoladno jaje u obliku virusa korona, koji izaziva bolest kovid 19. Pralina je napravljena od bele čokolade obojene crnom prehrambenom bojom i badema obojenih u crveno.
Konditor Žan-Fransoa Pre i čokoladno jaje koje izgleda kao model virusa korona - Sputnik Srbija
1/12
Francuski konditor Žan-Fransoa Pre napravio je čokoladno jaje u obliku virusa korona, koji izaziva bolest kovid 19. Pralina je napravljena od bele čokolade obojene crnom prehrambenom bojom i badema obojenih u crveno.
© AFP 2023 / Damien MeyerFrancuski konditor Žan-Fransoa Pre priprema čokoladno jaje u obliku virusa korona, koji izaziva bolest kovid 19. Pralina je napravljena od bele čokolade obojene crnom prehrambenom bojom i badema obojenih u crveno.
Konditor Žan-Fransoa Pre priprema čokoladno jaje koje izgleda kao model virusa korona - Sputnik Srbija
2/12
Francuski konditor Žan-Fransoa Pre priprema čokoladno jaje u obliku virusa korona, koji izaziva bolest kovid 19. Pralina je napravljena od bele čokolade obojene crnom prehrambenom bojom i badema obojenih u crveno.
© AP Photo / Sakchai LalitUsled pandemije virusa korona, jedna tajlandska poslastičarnica u ponudu je uvrstila mafine sa glazurom u obliku zaštitne maske. Cena ovako opremljenog mafina je nešto ispod jednog američkog dolara.
Mafini sa zaštitnom maskom - Sputnik Srbija
3/12
Usled pandemije virusa korona, jedna tajlandska poslastičarnica u ponudu je uvrstila mafine sa glazurom u obliku zaštitne maske. Cena ovako opremljenog mafina je nešto ispod jednog američkog dolara.
© AFP 2023 / Manan VatsyayanaVijetnamski kuvar Dang Van Ku priprema lepinje za burgere inspirisane izgledom virusa korona. Takozvani „korona-burgeri“ prodaju se u restoranu „Pica houm“ u Hanoju.
Vijetnamski kuvar Dang Van Ku priprema lepinje za burgere inspirisane izgledom virusa korona. - Sputnik Srbija
4/12
Vijetnamski kuvar Dang Van Ku priprema lepinje za burgere inspirisane izgledom virusa korona. Takozvani „korona-burgeri“ prodaju se u restoranu „Pica houm“ u Hanoju.
© AP Photo / Hau DinhBurger inspirisan izgledom virusa korona. Takozvani „korona-burgeri“ prodaju se u restoranu „Pica houm“ u Hanoju. Vlasnik restorana Hoang Tung rekao je da se nada da će zanimljive lepinje oraspoložiti mušterije tokom pandemije.
Burger inspirisan izgledom virusa korona u jednom restoranu u Hanoju. - Sputnik Srbija
5/12
Burger inspirisan izgledom virusa korona. Takozvani „korona-burgeri“ prodaju se u restoranu „Pica houm“ u Hanoju. Vlasnik restorana Hoang Tung rekao je da se nada da će zanimljive lepinje oraspoložiti mušterije tokom pandemije.
© AP Photo / DPA / Bernd ThissenPekara u Dortmundu prodaje torte u obliku rolni toalet-papira. Toalet-papir je postao svojevrsni simbol panike izazvane pandemijom virusa korona, a torta inspirisana tom pojavom je najprodavaniji proizvod u ovoj nemačkoj pekari.
Poslastičarnica u Dortmundu prodaje torte u obliku rolni toalet-papira - Sputnik Srbija
6/12
Pekara u Dortmundu prodaje torte u obliku rolni toalet-papira. Toalet-papir je postao svojevrsni simbol panike izazvane pandemijom virusa korona, a torta inspirisana tom pojavom je najprodavaniji proizvod u ovoj nemačkoj pekari.
© AFP 2023 / Leila MacorVino sa nazivom „Bez policijskog časa“ prodaje se u diskontu pića u Majamiju. Prodaja alkoholnog pića u SAD znatno je porasla nakon što su usled pandemije virusa korona zatvoreni bioskopi, barovi i restorani. U poslednje vreme postale su popularne i virtuelne „karantinske žurke“.
Vino sa nazivom „Bez policijskog časa“ prodaje se u diskontu pića u Majamiju. - Sputnik Srbija
7/12
Vino sa nazivom „Bez policijskog časa“ prodaje se u diskontu pića u Majamiju. Prodaja alkoholnog pića u SAD znatno je porasla nakon što su usled pandemije virusa korona zatvoreni bioskopi, barovi i restorani. U poslednje vreme postale su popularne i virtuelne „karantinske žurke“.
© REUTERS / Arnd WiegmannPriprema čokoladnih uskršnjih zeka u poslastičarnici u Švajcarskoj. Za mnogu decu na Zapadu, Uskrs je nezamisliv bez čokolade sa likom Uskršnjeg zeke. Usled pandemije koronavirusa, ove godine je i taj popularni lik primoran da „nosi“ zaštitnu masku.
Priprema čokoladnih uskršnjih zeka sa zaštitnom maskom u poslastičarnici u Švajcarskoj. - Sputnik Srbija
8/12
Priprema čokoladnih uskršnjih zeka u poslastičarnici u Švajcarskoj. Za mnogu decu na Zapadu, Uskrs je nezamisliv bez čokolade sa likom Uskršnjeg zeke. Usled pandemije koronavirusa, ove godine je i taj popularni lik primoran da „nosi“ zaštitnu masku.
© REUTERS / Arnd WiegmannZa mnogu decu na Zapadu, Uskrs je nezamisliv bez čokolade sa likom Uskršnjeg zeke. Usled pandemije koronavirusa, ove godine je i taj popularni lik primoran da „nosi“ zaštitnu masku. Ovako izgleda čokoladni uskršnji zeka iz jedne poslastičarnice u Švajcarskoj.
Priprema čokoladnih uskršnjih zeka sa zaštitnom maskom u poslastičarnici u Švajcarskoj. - Sputnik Srbija
9/12
Za mnogu decu na Zapadu, Uskrs je nezamisliv bez čokolade sa likom Uskršnjeg zeke. Usled pandemije koronavirusa, ove godine je i taj popularni lik primoran da „nosi“ zaštitnu masku. Ovako izgleda čokoladni uskršnji zeka iz jedne poslastičarnice u Švajcarskoj.
© AFP 2023 / Guillermo AriasPinjate sa temom koronavirusa okačene u izlogu jedne prodavnice slatkiša u Meksiku.
Pinjate sa temom koronavirusa okačene u izlogu jedne prodavnice slatkiša u Meksiku - Sputnik Srbija
10/12
Pinjate sa temom koronavirusa okačene u izlogu jedne prodavnice slatkiša u Meksiku.
© REUTERS / Mari SaitoReklama za sniženo pivo „Korona“ na recepciji hotela u Osaki. Gigant industrije piva suočio se sa padom prodaje nakon što je u svetu proglašena pandemija izazvana virusom koji deli njegovo ime.
Reklama za sniženo pivo „Korona“ na recepciji hotela u Osaki - Sputnik Srbija
11/12
Reklama za sniženo pivo „Korona“ na recepciji hotela u Osaki. Gigant industrije piva suočio se sa padom prodaje nakon što je u svetu proglašena pandemija izazvana virusom koji deli njegovo ime.
© AP Photo / Jens MeyerNemački poslastičar Torsten Rot našao je originalan način da se bori protiv koronavirusa. Njegove praline „antitela virusa korona“ napravljene su od lešnika i marcipana i prodaju se u različitim bojama.
Nemački poslastičar Torsten Rot predstavio je svoje praline u borbi protiv koronavirusa - Sputnik Srbija
12/12
Nemački poslastičar Torsten Rot našao je originalan način da se bori protiv koronavirusa. Njegove praline „antitela virusa korona“ napravljene su od lešnika i marcipana i prodaju se u različitim bojama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala