Vojna parada u Moskvi pod znakom pitanja

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaKolona raketnih kompleksa i „Tor M2“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom
Kolona raketnih kompleksa i „Tor M2“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva razmatra otkazivanje parade u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, ali još uvek nije donela nikakvu odluku, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„O tom pitanju (otkazivanju parade) se, nesumnjivo razgovara. Za sada nije doneta nikakva odluka. Nastavljaju se pripreme“, rekao je Peskov.

On smatra da, pitanje o mogućoj organizaciji parade i njenoj formi „treba da se rešava u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije“.

Na pitanje, da li bi parada mogla biti održana bez gledalaca, Peskov je rekao da „situacija tera da budemo fleksibilni“, zato sada ne treba govoriti o mogućim opcijama.

„Treba uraditi sve da se, sa jedne strane, iskaže poštovanje prema sećanju na junaštvo našeg naroda, naše velike države, a sa druge strane, da se zdravlje ljudi ne dovodi u pitanje“, zaključio je predstavnik Kremlja.

Podsetimo, broj zaraženih koronavirusom u Rusiji porastao je za 163 osobe i dostigao 658 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala