Tramp večiti optimista: Amerikanci će već za Uskrs moći u crkvu

© REUTERS / Jonathan ErnstPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp ubeđen je da će se situacija u SAD-u normalizovati već do Uskrsa, koji će katolici i protestanti obeležiti 12. aprila, iako je Svetska zdravstvena organizacija upozorila da bi ta zemlja mogla da postane sledeće žarište virusa korona, preneo je „Si-En-En“.   
 „Smatram da će tokom uskršnje nedelje crkve biti prepune ljudi širom naše zemlje. Mislim da bi to bilo sjajno i da će se moja prognoza obistiniti“, rekao je američki lider.

Prema proceni „Si-En-Ena“, u Americi već ima preko 52.000 potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona i moglo bi se desiti da baš ona postane sledeće žarište virusa.

Uprkos tome, čini se da je Tramp nema više mračan i ozbiljan ton od prethodne nedelje. Više ne govori o ozbiljnoj krizi koja bi mogla da  traje nekoliko meseci, već sve više insistira na tome da je preostalo samo nekoliko nedelja do vraćanja Amerike u normalno pređašnje stanje.  

Pandemija virusa korona nastavlja da se širi po celom svetu poput sporog talasa koji polako, ali sigurno dolazi. Tamo gde je pandemija prošla slabe ili se potpuno ukidaju restriktivne mere na putovanja i karantin.

Nacionalna asocijacija za oružje - Sputnik Srbija
Iz ugla ruskog senatora: Kako Amerikanci, a kako Rusi reaguju na epidemiju

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini.

Mere se pooštavaju u zemljama kojima se pandemija približava usled zabrinutosti zbog sve većeg broja smrtnih slučajeva, kojih ima skoro 400.000 u svetu, od kojih je više od 17.000 umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala