Svet posle pandemije /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U obračunu sa virusom korona u svetu ne samo da su ogoljene brojne slabosti zdravstvenih sistema niza zemalja, već su pale i  brojne maske i, po onoj narodnoj, pokazalo se ko su pravi prijatelji u nevolji.

U Evropskoj uniji vaskrsle su granice unutar šengen zone, a solidarnost među članicama pala je na ispitu. Uzdrman je svetski finansijski sistem, a španski premijer Pedro Sančez traži Maršalov plan za Evropu.

U toku su i ozbiljna geopolitička pregrupisavanja. Kako će izgledati svet posle pandemije?  Da li će ojačati suverenistička ideja i uloga države? Hoće li se kao posledica zemlje više zatvarati ili će iskustva pandemije biti podsticaj za pronalaženje novih modela multinacionalne saradnje? Koje pouke može da izvuče Srbija i kako da se pripremi za ono što sledi?

O ovoj temi u današnjem izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“ razgovaramo sa doktorantom sa Univerziteta Sorbona Dušanom Gujaničićem, istraživačem saradnikom u Institutu za političke studije .

Iz Beograda za naš program govoriće prof. Fakulteta političkih nauka Dr Slobodan Samardžić, u Londona nas čeka novinar Siniša Ljepojević, a iz Meksiko Sitija o ovoj temi govoriće prof. geopolitike dr Dejan Mihailović.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala