Saznajemo: Više od 300 medicinskih radnika iz dijaspore spremno da pomogne Srbiji

© Foto : PiksabejMedicinska sestra
Medicinska sestra - Sputnik Srbija
Pratite nas
Platforma „Tačka povratka“ pozvala je naše medicinske radnike iz dijaspore da pruže informacije o spremnosti da pomognu u slučaju da zdravstveni sistem Srbije bude maksimalno iskorišćen tokom epidemije virusa korona. Za sada se odazvalo više od 300 medicinskih radnika.
„Radimo na prikupljanju baze podataka naših lekara koji žive i rade u dijaspori, kako bi, ukoliko dođe do maksimalnog iskorišćenja srpskog zdravstvenog sistema, a oni bili voljni da volontiraju i da se stave na raspolaganje našem zdravstvenom sistemu, mi u tom trenutku priložili bazu Vladi Srbije. Oni bi mogli da iz te baze u skladu sa potrebama zdravstvenog sistema eventualno pozovu neke ljude“, objašnjava za Sputnjik Ivan Brkljač iz Tačke povratka.

Više od 300 zdravstvenih radnika spremno da volontira

Kako kaže, da se do sada javilo više od 300 zdravstvenih radnika iz dijaspore koji bi svoje usluge pružali na volonterskoj osnovi.
Celokupan projekat je pokrenut na poziv Vlade Srbije u saradnji sa Programom za razvoj Ujedinjenih nacija.

Prema rečima našeg sagovornika, „Tačka povratka“ služi isključivo za prikupljanje baze medicinskih radnika iz dijaspore, a cilj je da se prikupe podaci o što većem broju ljudi, u nadi da će se oni što manje koristiti.

Popunjavanjem formulara na sajtu ove organizacije svako može da navede perod u kome bi bio na raspolaganju našem zdravstvenom sistemu.

„Videćete da se na formularu za prijavu nalazi deo koji se tiče raspoloživosti gde svako od njih može da navede da li je ona kratkoročna, dugoročna, i tome slično. Neki ljudi su deo drugih zdravstvenih sistema, pa recimo mogu da se odazovu na kratak period, neki nisu deo, pa mogu i duže. Jednostavno, svako u skladu sa svojom dinamikom i raspoloživošću upravo navodi koliko je on ili ona u sposobnosti da svog vremena da“, navodi Brkljač za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala