Rusija poručuje celom svetu: Pomoći ćemo svima kojima je potrebno u borbi protiv koronavirusa

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će pomoćim svim zemljama kojima je to potrebno kako bi se izborile protiv pandemije koronavirusa, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Prema njegovim rečima, Rusija već pomaže zemljama kojima je to najpotrebnije kako bi se sprečilo širenje infekcije.

„Virus nam je došao spolja, iz inostranstva, zato je sada naš zadatak da ujedinimo snage da se izborimo protiv pandemije, kako iznutra, tako i u celom svetu“, naglasio je on.

Situacija u Rusiji pod kontrolom

Situacija sa koronavirusom u Rusiji je pod kontrolom, vlasti po tom pitanju reaguju staloženo i efikasno, ocenio je Patrušev.

„Pitanje širenja koronavirusa je na samom vrhu Saveta bezbednosti Rusije. Svi organi vlasti rade složno, staloženo i efikasno. Sprovodimo mnoštvo preventivnih mera kako bi se situacija sa epidemijom u zemlji držala pod kontrolom“, naglasio je.

Patrušev je dodao da se sličan trend vidi i kod samih građana, da su voljni i željni da izađu u susret svima kojima je neophodna pomoć.

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija 11. marta je objavila epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zaraženo više od 353 hiljade ljudi, a više od 15 hiljada je umrlo.

Pročitajte još:

Iz Rusije u Beograd stiglo 15.000 testova za koronavirus

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala