Raste broj izlečenih od korone u Rusiji, zdravstvo spremno za sve izazove

© Press-služba Departamenta zdravoohraneniя goroda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaBolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus
Bolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Još jedan pacijent u Moskvi izlečen je od virusa korona i otpušten iz bolnice u dobrom stanju, pa je broj pacijenata koji su se oporavili u ruskoj prestonici porastao na 15, saopštio je moskovski Operativni štab za kontrolu i nadzor situacije s virusom korona

Prema saopštenju ruskog Ministarstva zdravlja, infektivna služba u Rusiji je u potpunosti spremna za postojeće i buduće izazove.

„Zdravstveni radnici su dovoljno kvalifikovani za pružanje neophodne pomoći pacijentima, sprovode se sve potrebne protivepidemiološke mere koje su naznačene za velike gradove i mesta s malom naseljenošću, a dijagnostički testovi dostupni su medicinskom osoblju“, ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva zdravlja.

Kako se još navodi, što se tiče pripravnosti zdravstvenih institucija, uključujući i opremljenost potrebnom tehnikom, ustanove su spremne za prijem pacijenata. U slučaju da nekoj konkretnoj ustanovi bude potrebna neka dodatna tehnika i to će odmah biti realizovano.

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaLekari ispred bolnice za obolele od koronavirusa u Rusiji
Raste broj izlečenih od korone u Rusiji, zdravstvo spremno za sve izazove - Sputnik Srbija
Lekari ispred bolnice za obolele od koronavirusa u Rusiji

Pored ovoga, iz Ministarstva još ističu da su ruski stručnjaci u neprekidnom kontaktu sa stranim kolegama i redovno dobijaju informacije o efikasnim metodama lečenja KOVID-19.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj obolelih od virusa korona u Rusiji je 658 (od kojih je 410 u Moskvi), 29 je ozdravilo, a 122 hiljade ljudi nalazi se pod nadzorom.

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je predložio čitav niz mera u borbi protiv virusa korona u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala