Propagandni trik EU dok im rejting strmoglavo pada zbog koronavirusa

© Foto : PixabayEU
EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka EU o početku pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom propagandni je čin Brisela koji bi trebalo da uveri stare članice Unije da neko, i u okolnostima epidemije koronavirusa želi da postane član ove organizacije.

Prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, da se radi o propagandnom triku vidi se po tome što čitava stvar nije dovedena do kraja.

Ulazi se u pregovore na način koji ranije nije postojao, krajnje nedefinisano, sa velikim znakom pitanja šta će od svega toga biti. Ukratko, jeftin propagandni trik Brisela“, kategoričan je Anđelković.

Propagandni trik EU – odgovor na koronu

EU se u poslednje vreme suočava sa potpunim gubitkom poverenja, a ideja ujedinjene Evrope je u strmoglavom padu, dodaje naš sagovornik.

„U uslovima kada se EU suočava sa epidemijom koronavirusa pokazalo se i zašto je to tako. Unija je nefunkcionalna, bez ikakve solidarnosti, sa ogromnim raskorakom između reči i dela. Oni koji pričaju o humanosti, zapravo su nehumani, oni koji pričaju o efikasnosti, neefikasni su“, objašnjava Anđelković.

U takvim okolnostima, vođstvu EU  jasno je da će evropska ideja doživeti novi strmoglavi pad, pošto su se u toku epidemije pokazali u potpunosti neuspešnim, zaključuje on.

Nacrt odluke iza koje je stalo 27 članica Unije, u koje su mediji imali uvid, a koji bi trebalo da bude spreman do kraja nedelje, navodi se da će EU otpočeti pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Datum početka pregovora, međutim, ne precizira se i biće naknadno utvrđen, kada Evropska komisija pripremi okvire za pregovore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala