Počinje bitka za Tuzi! Gradonačelnik Đeljošaj poručio: „Od danas svi uz besu - u izolaciju“

© AP Photo / RISTO BOZOVICIzbori u opštini Tuzi
Izbori u opštini Tuzi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svako kretanje građana u Tuzima se prekida, a snabdijevanje za hitne potrebe sprovodiće volonteri te opštine, odlučio je sinoć Opštinski štab za vanredne situacije.

Opština Tuzi od sinoć je u karantinu jer iz te opštine dolazi 15 od 18 osoba koje su juče pozitivno testirane na novi koronavirus.

Kako je objavljeno na sajtu Opštine Tuzi, Opštinski štab se sinoć sastao pod hitnim okolnostima kako bi analizirao situaciju koja je eskalirala do drastičnih mjera, nažalost, na cijeloj teritoriji Malesije. Navodi se da je, na osnovu onoga što su i preporuke Vlade i NKT-a, Opštinski tim za vanredne situacije donio nekoliko zaključaka.

„Prekida se svako kretanje građana, snabdijevanje hitnih potreba sprovodiće volonteri opštine, a u budućim danima obaviće se testiranje svih osoba koje su bile u kontaktu sa osobama koje su zaražene virusom“, navodi se u zaključcima.

Iz Opštine su poručili građanima da moraju biti disciplinovani.

Molimo vas da ostanete doma, da pazite vaše porodice, jer na taj način ćete se starati o Malesiji i o čovječanstvu“, navodi se u saopštenju Opštine.

Policija je sinoć kontrolisala ulaz u Tuzi, dok je glavni grad za jutros najavio pojačanu dezinfekciju javnih prostora u susjednoj opštini.

Tuzi da shvate da je ovo borba za njihov život

Podsjetimo, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša saopštio je sinoć da od 18 novih lica zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori, 15 dolazi iz opštine Tuzi.

„Ja se sada obraćam građanima Tuzi. Situacija je opasna i radi se o virusu koji može da inficira veliki broj ljudi. Tuzi imaju oko 15 hiljada stanovnika. Ako bi se samo proširilo na 40 odsto stanovništva, što čini 6000, od tih 6000 bi oboljelo 1200. 300 bi završilo na respiratorima, a 150 bi umrlo. Ovo je drastična situacija i ja molim da stanovništvo ostane kod kuća, da ne izlazi“, kazao je Mugoša.

On je poručio da će nadležne službe sjutra obići sve pacijente kako bi uzeli bris i utvrdili kolika je širina ove epidemije.

„Zato Tuzi moraju da shvate da je ovo borba za njihov život“, naveo je Mugoša.

Povodom dramatične situacije oglasio se i gradonačelnik Tuzi Nik Đeljošaj, koji je kazao da od večeras počinje bitka za Tuzi.

„Mogu vam reći direktno oči u oči i iskreno da u ovim momentima počinje bitka da sačuvamo našu opštinu, da sačuvamo Malesiju, ali da sačuvamo i ostale građane Crne Gore“, kazao je Đeljošaj. On je poručio svim stanovnicima Tuzi: „Od danas svi uz besu - u svoje kuće i izolaciju!“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala