Još 2,5 miliona zaštitnih maski iz Kine za apoteke

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICJutros je počela distribucija zaštitnih maski po apotekama širom Srbije
Jutros je počela distribucija zaštitnih maski po apotekama širom Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da bi u Srbiju sutra trebalo da stigne isporuka od dva miliona i devetsto hiljada maski iz Kine i da će od tog broja 2,5 miliona biti usmereno ka apotekama.

On je dodao da će isporuka maski iz Kine stabilizovati stanje po pitanju potražnje, uz broj maski iz domaće proizvodnje.

Cena od 120 dinara ne bi mogla da bude obezbeđena da maske koje su sada na tržištu nisu kupljene iz sredstava RFZO, rekao je Ljajić i dodao da su maske deficitaran proizvod.

„U Turskoj je zabranjen izvoz maski. Ne možete kupiti masku u Turskoj. Nigde u regionu nema dovoljnog broja maski. U tom pogledu smo u boljoj situaciji. Nije za utehu, ali činimo sve da opreme bude u dovoljnim količinama“, naveo je Ljajić za N1, a prenosi Tanjug.

Ljajić kaže da na tržištu ima i jeftinijih maski iz domaće proizvodnje, da je reč o pamučnim maskama koje mogu da se peru, ali da o tim maskama struka ima različita mišljenja.

„Stručnjaci iz Zagreba tvrde da one ne štite dovoljno, dok neki kažu da su bolje od maski za jednokratnu upotrebu“, rekao je Ljajić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala