Ispovest studentkinje zaražene koronavirusom: Imala sam neočekivane simptome

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaŽena sa maskom
Žena sa maskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Studentkinja iz Amerike Džulija Buskalja, koja se zarazila virusom korona, ispričala je da je zbog bolesti privremeno izgubila sluh, miris, kao i sposobnost da oseti ukus, saopštio je list „Dejli Mejl“.

Ona se u januaru preselila u Firencu, a početkom marta se vratila u SAD, gde se testirala na virus korona i neprijatno se iznenadila jer se ispostavilo da je pozitivna.

Studentkinja je ispričala da se osetila loše 29. januara dok je bila u Italiji. Probudila se u agoniji, izrazito su je boleli glava i grlo, obuzimala je jeza.

Popila je lek protiv bolova i do uveče nije ustala iz kreveta. Sutradan je pozvala lekara, bez obzira na to što se osećala bolje, a on joj je rekao da je prehlađena.

Ubrzo je počela loše da čuje na levo uho. Kako je vreme odmicalo, sluh joj se pogošavao, a takoše je prestala da razlikuje ukuse i mirise. Buskalja je istakla da nije kašljala, ali da je veoma bolela glava.
Redovi ispred supermarketa u Parizu - Sputnik Srbija
Otkriven novi simptom koronavirusa

Vratila se u Ameriku 5. marta i provela osam dana u samoizolaciji. Nije imala simptome koje su pominjali u vestima. Vratili su joj se čula mirisa, ukusa i sluha, međutim, nastao je novi problem - pojavio se vlažan kašalj.

Testirala se na virus korona 14. marta, i rezultat je bio pozitivan.  

Pandemija virusa korona

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je virus korona 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u sveta je zaraženo više od 396.000 ljudi, od kojih je više od 17.000 umrlo.

U Rusiji je do sada zaraženo 495 osoba.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.   

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala