Evropi nedostaje oprema za borbu protiv koronavirusa

© Sputnik / Vladimir Smirnov / Uđi u bazu fotografijaRespirator
Respirator - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zemlje Evropske unije (EU) se suočavaju s nedostatkom medicinske tehnike, jer im je u borbi protiv virusa korona potrebno desetostruko više opreme, javlja „Rojters“ pozivajući se na dokument Evropske komisije.

„Bez obzira na napore Evropske unije u organizaciji snabdevanja medicinskom opremom, situacija s aparatima, konkretno, respiratorima je zabrinjavajuća“, piše u dokumentu EU.

Kako se navodi, istovremeno, većina članica EU ne može da poveća proizvodnju medicinske opreme.

Prema saopštenju, nove isporuke medicinske tehnike 24 sata čekaju na granicama, pre nego što budu isporučene,a posebno mnogo vremena oduzima čekanje na granicama zemalja Istočne Evrope.

Pandemija KOVID-19

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta epidemiju novog virusa korona za pandemiju.

Prema poslednjim podacima od koronavirusa širom sveta obolelo je 422.966 osoba, dok je preminulo 18.906. Po podacima portala „Vordofmeters“, od virusa Kovid-19 do sada se oporavilo 109.143 osobe.

Najviše slučajeva obolelih ima u Kini, odakle je virus i počeo da se širi po svetu sa 3.281 smrtnim slučajem, dok je drugo najveće žarište Italija u kojoj je obolelo 69.176 osoba, a umrlo 6.820. Nakon ove dve zemlje, po broju obolelih slede SAD, Španija, Nemačka, Iran, Francuska i Švajcarska.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.  

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala