Eksperti predviđaju kada će se opet putovati u Evropu

© Foto : PixabayKorzika
Korzika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optimistični scenario razvoja situacije sa virusom korona daje nadu da će evropske mediteranske zemlje postati dostupne za turiste u junu, ali se pravi oporavak od epidemije ne očekuje pre jula, izjavila je izvršna direktorka Asocijacije turističkih agencija Rusije Maja Lomidze.

Govoreći na brifingu pod nazivom „Zatvorena granica. Kako se turistički operateri bore sa koronom“, ona je istakla da bi, prema njenom mišljenju, evropske mediteranske zemlje mogle da počnu da otvaraju svoja vrata za turiste u junu.

„To bi bio veoma optimističan scenario, on nije nemoguć. Međutim, za sada se čini da se oživljavanje turizma neće dogoditi pre jula“, rekla je Lomidze, i dodala da se, prema pesimističnim prognozama, tržišta neće oporaviti do septembra.
Pre i posle korone: Najposećenija turistička mesta - Sputnik Srbija
Pre korone i posle nje: Prinudni odmor za znamenitosti širom sveta

Pandemija virusa korona

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je virus korona 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u sveta je zaraženo više od 396.000 ljudi, od kojih je više od 17.000 umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala