U Srbiji još 54 novoobolelih, ukupno 303

CC0 / Piksabej / Laboratorijska ispitivanja
Laboratorijska ispitivanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da su registrovane 54 novoobolele osobe koronavirusom korona. Od tog broja njih 27 je na bolničkom lečenju.

On je na konferenciji za novinare kazao da je na respiratorima 21 pacijent sa ozbiljnim tegobama i za koje, kako je rekao smatraju da su ugroženi.

Na respiratorima je osam pacijenata u Beogradu na Infektivnoj klinici, pet u Nišu, četiri u Novom Sadu, četiri u Kragujevcu.

Na bolničkom lečenju su ukupno 152 pacijenta.

Ministar je rekao i da je 15 pacijenata izlečenih koji su otišli kući, nemaju sipmptome i imali su dva negativna testa.

Za dva dana prelazi se na novi metod borbe

Lončar je kazao da će se za dva dana preći na novi metod borbe protiv koronavirusa, što podrazumeva testiranje većeg broja ljudi.

„Već je izdat nalog svim domovima zdravlja da će morati da imaju po jedna objekat u kojem će morati da imaju rendgen aparat i aparat za laboratiriju kako bi se proverila krvna slika. Tu će dolaziti svi pacijenti za koje se odredi da treba da budu testirani“, rekao je ministar.

Ističe da će epidemilozi određivati ko treba da dođe u dom zdravlja da se testira u za to tačno određene prostorije.

On je istakao da su se za takvu strategiju opredelili, posle razgovora sa stručnjacima iz Kine, odnosno na osnovu njihovog iskustva.

VMA od sutra funkcioniše kao civilna bolnica

Lončar izjavio je da će VMA od sutra funkcionisati kao civilna bolnica i primati sve građane koji nemaju veze sa koronavirusom, dok će umesto VMA zaražene pacijente od korona virusa primati Gradska bolnica na Zvezdari.

„Doneta je odluka da VMA neće biti u sistemu zbrinjavanja pozitivnih na korona virus i umesto nje će zaražene primati Gradska bolnica na Zvezdari“, rekao je Lončar i dodao da je počelo premeštanje pacijenata iz Gradske bolnice na VMA.

Pročitaj još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala