Ruski diplomata poziva „Hjuman rajts voč“: Ne širite dezinformacije o koronavirusu u Rusiji

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaKoronavirus u Moskvi
Koronavirus u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov pozvao je rukovodioca američke organizacije za ljudska prava „Hjuman Rajts voč“ Keneta Rota da ne dezinformiše ljude o borbi protiv koronavirusa u Rusiji.
„Usvojene savremene mere su nam omogućile da se suprotstavimo ovoj novoj globalnoj pretnji (širenju koronavirusa) znatno efikasnije od država koje „Hjuman rajts voč“ tradicionalno izbegava da kritikuje“, navodi se u saopštenju Antonova koje je obvaljeno na fejsbuku ambasade.

„Danas, kao nikad, važno je objediniti napore međunarodne zajednice. Potrebna je uzajamna podrška. Rusija je već pružila realnu i nužnu pomoć Italiji. Najvažnije je spasavanje ljudskih života“, naglasio je Antonov.

On je takođe skrenuo pažnju na problem pružanja medicinskih usluga državljanima Rusije koji se nalaze u američkim zatvorima, pozvavši ovu organizaciju da se odazove na poziv ruskih diplomata za pomoć.

Ranije je Rot napisao na tviteru da ruske vlasti ništa ne preduzimaju da se spreči da „bogati kupuju respiratore“ kojih, navodno, možda neće biti dovoljno za običan narod.

Prema poslednjim informacijama, u Rusiji je od koronavirusa zaraženo 438 osoba  (262 u prestonici), 17 je ozdravilo, dok se 52.000 nalazi pod nadzorom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala