Ruska braća ne zaboravljaju: Navijači „Spartaka“ odali počast NATO žrtvama

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaCveće i sveće
Cveće i sveće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Navijači fudbalskog kluba „Spartak“ iz Moskve su večeras položili cveće ispred srpske amabasade u Moskvi u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja Jugoslavije, koje je počelo pre tačno 21. godinu, objavljeno je na Tviteru.

Navijači su se najpre okupili ispred amabasade Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi, da bi nakon toga odali počast žrtvama ispred srpske ambasade uz poruku „Ne zaboravi nikad“.

U Rusiji je ovakav način odavanja pošte stradalim i povređenim stanovnicima Srbije tokom NATO bombarodovanja već postao tradicija, pa su tako prošle godine cveće položili Članovi motociklističkog kluba „Noćni vukovi“ na čelu sa njihovim vođom Aleksandrom Zaldastanovom, poznatijim kao Hirurg.

Podsetimo, ruski narod je tokom bombardovanja stalno protestovao ispred američke amabasade u Moskvi u znak podrške bratskom srpskom narodu.

Na današnji dan 1999. godine počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije. Operacija koja je nazvana „Milosrdni anđeo“ trajala je 78 dana, tačnije od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

U protekle dve decenije, procene žrtava NATO agresije iznose izmeću 1.500 i 2.500 ubijenih i oko 6.000 ranjenih. Ono što je poznato je da je za 78 dana bombardovanja poginulo 79 dece i 754 vojnika i policajaca.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala