Rusija privremeno zatvara klubove i bioskope, zabranjuje pušenje nargila

Pratite nas
Vlada Rusije naložila je regionima da privremeno zatvore noćne klubove, bioskope i druga mesta za zabavu zbog virusa korona, a odgovarajuće odluke objavljene su na sajtu vlade posle sastanka operativnog štaba za sprečavanje širenja nove infekcije u Rusiji.

U naredbi organima izvršne vlasti konstitutivnih entiteta Ruske Federacije navodi se da treba da se „obustavi rad noćnih klubova (diskoteka) i drugih sličnih objekata, bioskopa (bioskopskih dvorana), dečijih igraonica i dečijih zabavnih centara i drugih sadržaja za zabavu i odmor“, kaže se u dokumentu.

Vlada je takođe naredila da se zbog virusa korona zabrani pušenje nargila u restoranima, barovima i kafićima.

Pandemija virusa korona

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je virus korona 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u sveta je zaraženo više od 396 hiljada ljudi, od kojih je više od 17 hiljada umrlo. U Rusiji je do sada zaraženo 495 osoba.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.   

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala