Rusija obećala pomoć : Dodik razgovarao s Lavrovom

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će učiniti sve kako bi pomogla Republici Srpskoj i BiH u ovoj teškoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

"Ministar Lavrov je obećao pomoć Rusije u medicinskom materijalu za Republiku Srpsku i BiH koji je neophodan u borbi protiv virusa korona. Zamolio sam šefa ruske diplomatije da pomogne i da se omogući da medicinska sredstva i lekovi iz Rusije budu dostupni u Republici Srpskoj i BiH, posebno u ovoj situaciji kada se borimo protiv širenja epidemije virusa korona i kada su nam ta sredstva uskraćena iz EU", istakao je Dodik.

U izjavi za Srnu, on je dodao da je preneo Lavrovu da Republika Srpska i BiH ulažu maksimalne napore i čine sve u skladu sa svojim mogućnostima da spriječe širenje epidemije.

"Zahvalio sam ministru Lavrovu na interesovanju za situaciji u Srpskoj i BiH, kao i na pomoći koju nam je Rusija uvek pružala i zamolio da prenese pozdrave predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji i u ovim trenucima ne zaboravla na Republiku Srpsku i razmišla o nama", naglasio je Dodik.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala