Putin: Virus korona negativno utiče na sve ekonomije sveta

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemija virusa korona negativno utiče na sve vodeće ekonomije sveta, a utiče i na Rusiju, Vlada Rusije svakodnevno se bavi rešavanjem tih problema, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Svi dobro znate da ova epidemija, na žalost, negativno utiče na celokupnu svetsku ekonomiju i na vodeće svetske ekonomije. Na ovaj ili onaj način utiče na našu zemlju. Znam da se vlada time bavi skoro svakodnevno“, rekao je Putin na sednici sa članovima vlade.

On je dodao da ga premijer Rusije Mihail Mišustin takođe svakodnevno izveštava o koracima koje vlada preduzima.

Ruski lider predložio je ministrima da razgovaraju i o merama koje su već formulisane, kao i o nekim dodatnim merama koje smatraju odgovarajućim u trenutnoj situaciji.   

Pandemija virusa korona

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je virus korona 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u sveta je zaraženo više od 398 hiljada ljudi, od kojih je više od 17 hiljada umrlo. U Rusiji je do sada zaraženo 495 osoba.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.   

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala