Peskov tražio da se uništi telefon posle snimanja Putinove posete bolnici

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPoseta predsednika Rusije Vladimira Putina bolnici u kojoj se nalaze pacijenti zaraženi virusom korona
Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bolnici u kojoj se nalaze pacijenti zaraženi virusom korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov dao je telefon jednoj od medicinskih sestara u bolnici u Komunarki kako bi snimila Vladimira Putina koji je stigao u ovu medicinsku ustanovu, a potom je od nje zatražio da uništi uređaj.  

Peskov je sestru zamolio da snima dok je Putin išao u obilazak bolnice.

„Snimajte, nemojte se stideti“, rekao je on.

Posle toga, portparol predsednika zamolio je medicinsku sestru da pošalje snimak. On je objasnio da u telefonu postoji samo jedan kontakt.

„Telefon ostavite kod sebe i zatim ga uništite“, dodao je portparol Kremlja.

Napominje se da su takve mere povezane sa time da se uređaj ne bi dezinfikovao i vraćao.

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je u utorak bolnicu u Komunarki, predgrađu Moskve, u kojoj je smešten najveći broj obolelih pacijenata virusom korona KOVID-19. Prema rečima Peskova, predsednik je lično doneo ovu odluku nakon današnjeg sastanka o borbi protiv koronavirusa. Šef države obišao je nekoliko odeljenja, razgovarao sa jednim od pacijenata i gledao rad osoblja. Takođe je razgovarao sa glavnim lekarom bolnice Denisom Procenkom.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u sveta je zaraženo više od 396 hiljada ljudi, od kojih je više od 17 hiljada umrlo. U Rusiji je do sada registrovano 495 slučajeva zaraze.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala