Obijeno 10 povratničkih kuća kod Prizrena

© Fotolia / Brilliant EyePrizren
Prizren - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić potvrdio je da je u selu Novake kod Prizrena obijeno 10 povratničkih kuća od 67 koliko ih ukupno ima u tom selu. 

Meštani Novaka su juče primetili da su kuće obijene, a jutros oko dva sata grupa od nekoliko provalnika je ponovila krivično selo što je, kaže Jevtić, uznemirilo meštane, a za sada se ne zna koliko je materijalna šteta pričinjena.

Jevtić prenosi reči predstavnika sela Novake, Spase Andrijevića, koji kaže da se pored materijalne štete, takvim činom ugrožava njihovov dalji opstanak u selu, a svima onima koji nameravaju da se vrate svojim kućama se šalje jasna poruka da ovde nisu dobrodošli.

On kaže da se krađe gotovo svakodnevno dešavaju od 2012.godine i dodaje da nadležni organi nisu rasvetlili nijedan slučaj.

„U teškim vremenima kroz koje prolazimo usled pandemije virusa korona, jedan drugi virus zvani kriminal nad povratnicima i dalje nesmetano egzistira i širi se Kosovom. Krajnje je vreme da ga u potpunosti iskorenimo i tako jasno pokažemo da svi imamo jednake šanse i uslove za život i rad na Kosovu”, rekao je Jevtić.

U selu Novake kod Prizrena trenutno živi 15 Srba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala