Na Beogradskom sajmu spremni kreveti za zaražene virusom korona /video/

© Foto : Ž. KneževićKreveti na Sajmu
Kreveti na Sajmu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na Beogradskom sajmu se užurbano vrše pripreme za smeštanje obolelih od virusa korona. U Hali 1 Beogradskog sajma postavlja se 3.000 kreveta za prihvat i smeštaj osoba sa simptomima infekcije virusom korona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na jučerašnjoj konferenciji da će na Beogradskom sajmu biti namešteno čak 3.000 kreveta.

​Prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je obišao Beogradski sajam, ovde će doći i stručnjaci iz Kine da ocene da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi.

„Isto što radimo ovde, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Srbije“, istakao je ministar odbrane.

Vulin je naveo da će Vojska Srbije obezbeđivati i taj objekat ukoliko bude potrebno, kao i svaki objekat u kome se u karantinu nalaze naši građani, kao što obezbeđuje i sve migrantske kampove, značajne zdravstvene ustanove i granične prelaze.

© Foto : Ministarstvo odbrane/Jovo MamulaI ministar Vulin se uključio u postavljanje kreveta na Beogradskom sajmu
Na Beogradskom sajmu spremni kreveti za zaražene virusom korona /video/ - Sputnik Srbija
I ministar Vulin se uključio u postavljanje kreveta na Beogradskom sajmu

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku izjavio je da će zadatak koji je dobijen biti izvršen u toku ovog dana.
U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

Predsednik Vučić je ranije napomenuo da će se najugroženiji prvo slati u bolnice, KBC u Beogradu, Dragiše Mišovića, VMA, a na kraju Sajam, takođe je spomenuo da će biti spremljeno i do 5.000 kreveta širom Srbije.

  • Sve o pandemiji koronavirusa u Srbiji, svetu i regionu čitajte OVDE.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala