Koga se najviše boje ajkule? /foto/

CC0 / piksabej / Velika bela ajkula
Velika bela ajkula - Sputnik Srbija
Pratite nas
Većina ljudi verovatno misli da su u morskim vodama glavne ajkule međutim na veliko iznenađenje ta opasna stvorenja ipak se nekoga i boje. Delfina.

Delfini su okretniji

Na portalu „Brainberries“ se navodi da delfini imaju horizontalnu repnu peraju za razliku od morskog psa koji ima vertikalnu, što ih čini okretnijim. Odlična pokretljivost ukombinovana s fleksibilnim zglobovima, onemogućava morskom psu da nadjača delfina.

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaAjkula fizički jača od delfina, ali delfini uvek plivaju u čoporima i braniće člana koji je napadnut.
Koga se najviše boje ajkule? /foto/ - Sputnik Srbija
Ajkula fizički jača od delfina, ali delfini uvek plivaju u čoporima i braniće člana koji je napadnut.

Delfini love u čoporu

Možda je ajkula fizički jača od delfina, ali delfini uvek plivaju u čoporima i braniće člana koji je napadnut. U borbi jedan na jedan, delfin možda ne bi imao šanse, ali morski pas ne može se boriti protiv čopora delfina, prenosi portal Kliks.

Delfini su pametniji

Delfini su jedni od najpametnijih (ako ne i najpametnija) stvorenja koja plivaju u okeanima. Kada je reč o taktici, morski pas će svaki put izgubiti.

© SputnikDelfini su jedni od najpametnijih (ako ne i najpametnija) stvorenja koja plivaju u okeanima. Kada je reč o taktici, morski pas će svaki put izgubiti.
Koga se najviše boje ajkule? /foto/ - Sputnik Srbija
Delfini su jedni od najpametnijih (ako ne i najpametnija) stvorenja koja plivaju u okeanima. Kada je reč o taktici, morski pas će svaki put izgubiti.

Delfini su „udarni ovnovi“

Delfini imaju njušku koja je genetički napravljena da služi kao „udarni ovan“, koja ajkulama, ako ih udari u mekan dio trbuha može naneti puno unutrašnje štete.

Orke su takođe deo porodice delfina

Orke su poznate po tome da jedu velike bele morske pse, kad god ne mogu da pronađu drugu hranu. Moglo bi se reći da su orke vrhovni vodeni predatori.

CC BY 2.0 / Tony Hisgett / Tiger SharkMožda je ajkula fizički jača od delfina, ali delfini uvek plivaju u čoporima i braniće člana koji je napadnut.
Koga se najviše boje ajkule? /foto/ - Sputnik Srbija
Možda je ajkula fizički jača od delfina, ali delfini uvek plivaju u čoporima i braniće člana koji je napadnut.
Delfini su brži

Pored toga što su pokretljiviji i pametniji od ajkula, delfini su i brži. Brzina pomaže delfinu da se brzo sastane sa svojom grupom kako bi zajedno nadjačali ajkulu koja je krenula u lov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala