Kazne za 148 osoba zbog kršenja mera Vlade Srbije, 75 u pritvoru jer nisu bili u samoizolaciji

CC0 / piksabej / Čekić
Čekić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prekršajni sudovi u Srbiji su u poslednja tri dana kaznili ukupno 148 osoba zbog kršenja naredbi Vlade Srbije o ograničenom kretanju u vanrednom stanju radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Ukupna vrednost prekršajnih kazni iznosi oko sedam miliona dinara, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Kažnjeni su građani koji su prekršili naredbu o ograničenju kretanja, policijski čas, koji su išli u parkove iako to od ponedeljka 23. marta nije dozvoljeno, šetali pse mimo propisanih uslova itd.

U pritvoru 75 građana

Prema podacima Ministarstva pravde u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, trenutno se nalazi ukupno 75 građana koji su prekršili meru samoizolacije koju im je odredila sanitarna inspekcija, a uskoro ih čeka početak suđenja za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U Vršcu su trenutno pritvorena 43 lica, u Požarevcu 15, u Pirotu 17 lica.

Optužnim predlozima koji su već podneti protiv okrivljenih tužilaštva su sudu predložila da ovim okrivljenima izreknu kazne od tri godine zatvora, odnosno maksimalnu kaznu za krivično delo „nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije“, za koje se svi terete.

Ova lica su iako im je radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom preporučena mera kućnog karantina od 14 ili 28 dana, svojevoljno napuštala izolaciju i tako dovodila svoju okolinu i druge građane u opasnost od zaraze.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala