I Nemci zovu Kinu: Pomozite, posledice mogu biti teške

© AP Photo / Xinhua/ Xiong QiLekari Odeljenja za intenzivnu negu u univerzitetskoj bolnici u kineskom gradu Vuhan
Lekari Odeljenja za intenzivnu negu u univerzitetskoj bolnici u kineskom gradu Vuhan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administrator nemačkog okruga Hajsnberg i član vladajuće CDU Štefan Puš zamolio je Kinu za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Puš je u otvorenom pismu kineskom predsedniku Si Đipingu zamolio Kinu za pomoć u zaštitnoj opremi, jer su zalihe zaštitnih maski i kecelja na izmaku.

On je u pismu prosleđenom ambasadi Kine u Berlinu podsetio da su vlasti Kine u borbi protiv koronavirusa stalno isticale koliko je važno imati dovoljno zaštitne opreme.

"Ukoliko krizni štab i bolnice ne mogu da nabave dovoljno zaštitne opreme ovde, što je jako teško, to bi imalo dalekosežne teške posledice po zdravstveni sistem okruga Hajnsberg i svih njenih građana. Kao administrator molim Kinu za pomoć", navodi se u pismu.

On je naglasio da lekari u Kini imaju najveće iskustvo u borbi sa epidemijom i da bi razmena stručnih iskustava bila korisna.

Sa više od 1.000 inficiranih i 21 smrtnim slučajem ovaj okrug na teritoriji pokrajine Severne Rajne Vestfalije suočen je sa velikim problemom.

Puš je naglasio da bi mogao da zamisli i sklapanje partnerstva nemačkog okruga sa kineskom provicijom Vuhan, koja je bila žarište infekcije u toj zemlji.

Nakon što je objavio otvoreno pismo njemu se javio generalni konzul Kine u Dizeldorfu i ponudio pomoć.

"Lepo smo razgovarali i ponudio mi je svoju pomoć", preneo je Puš u video-poruci koju je objavio.

On je istakao da je generalni konzul rekao da mu prenesu koje su potrebe u opremi i da će on to dalje proslediti, a da će Kinezi učiniti sve što mogu kako bi pomogli.

Puš je još dodao da bi on lično istovario opremu ako stigne, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala